Campionatele Diviziei A1 la volei din România, închise din cauza pandemiei de coronavirus. FRV a stabilit campioanele. CSM Târgoviște a terminat sezonul pe locul 3

Publicitate

Ionuț Parghel

Decizie radicală luată de Federația Română de Volei. Consiliul Director al FRV a votat, miercuri, în favoarea încheierii sezonului 2019-2020, al Diviziei A1, la feminin și masculin. Astfel, a fost omologat clasamentul final de la sfârșitul sezonului regulat, fiind desemnate campioane ale României CS Volei Alba Blaj (la feminin) și Arcada Galați (la masculin).

Gheorghe Vișan, președintele FRV,  a declarat că s-a votat închiderea sezonului în curs, afectat de pandemia de coronovirus. “Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, iar starea de urgență se întindea până în aprilie. Ce rost avea să mai așteptăm? Este în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente. Nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis.

Echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj, sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a precizat președintele forului național de volei pentru news.ro.

La începutul acestei săptămâni, oficialii de la CS Volei Alba Blaj au depus un memoriu prin care cereau exact adoptarea acestei soluții, chiar dacă mai erau opt etape de disputat din faza a doua a campionatelor.

În schimb, o zi mai târziu, marți, CSM Târgoviște a militat pentru neacordarea niciunei medalii în acest sezon.

În condițiile existente, după decizia luată de Federația Română de Volei, echipa de volei feminin CSM Târgoviște a încheiat campionatul pe locul 3.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!