Camping-ul din Zănoaga, afectat de o viitură puternică! Turiștii nu au fost evacuați

Publicitate

O viitură puternică a afectat, marți de dimineață, camping-ul din zona Cabanei Zănoaga, din Bucegii dâmbovițeni. Potrivit autorităților, după ce s-a efectuat o recunoaștere pentru identificarea efectelor produse în acea zonă, niciunul dintre cei 60 de turiști aflați în camping nu a fost rănit.

Mai mult de atât, persoanele nu au fost evacuate, iar acestea au rămas în continuare în camping. Totodată, căsuțele de campare nu au fost afectate.

S-au stabilit măsuri de monitorizare permanentă a stării vremii și evacuarea imediată a turiștilor în caz de urgență de către responsabilii camping-ului Zănoaga.

Pe de altă parte, Drumul Județean 714, în zona Zănoaga, a fost deblocat și se lucrează în continuare pentru degajarea în afara părții carosabile a resturilor de material lemnos.

Așa cum se cunoaște, în zona Cheile Tătarului, drumul este distrus pe o porțiune de aproximativ 200 metri, din cauza viiturii de pe râul Ialomița, care a antrenat și resturi de material lemnos. În urma unei vizite la fața locului efectuată de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a anunțat că acea porțiune de drum va fi refăcută de instituția pe care o conduce.

Accesul către Platoul Padina se face pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!