Campania de vaccinare în mediul rural merge greu, inclusiv în Dâmbovița. Cine trebuie să se implice ne spune premierul Cîțu

Publicitate

Pentru o campanie eficientă de vaccinare în mediul rural este nevoie de implicarea autorităților locale și a persoanelor cu influență în comunitate gen preoți, medici, polițiști etc.

Acest lucru a fost susținut astăzi de premierul Florin Cîţu: ”Trebuie să înţelegem cu toţii că ceea ce am putut să facem cu resursele noastre am cam făcut. Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural, este nevoie de susţinerea autorităţilor locale, preşedinte de Consiliu Judeţean, prefect, primari, dar şi de liderii de opinie. Vorbim aici de preoţi, medici, poliţistul chiar (…). E vorba ca toată lumea să se implice pentru a aduce campania de vaccinare cât mai aproape de oameni. Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoare, care să-i convingă pe oameni că este singura soluţie vaccinarea, să ne întoarcem la normalitate”.

”Dacă vrem să revenim la normalitate, să trecem peste această perioadă de pandemie, trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem să reducem riscul de infectare”, a mai declarat astăzi premierul.

O analiză pe raportarea oficială din Dâmbovița arată că și în județul nostru vaccinarea în mediul rural merge greu.

Astfel, conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, numărul persoanelor vaccinate în ziua anterioară, 3 iunie 2021, este de 594 cu prima doză și 990 cu a doua doză (total pe ziua de 3 iunie 1584).

Repartizarea dozelor efectuate pe cele 29 de centre de vaccinare din județul Dâmbovița, respectiv la nivelul medicilor de familie, arată că cele mai multe doze au fost efectuate la Târgoviște (Spitalul Județean de Urgență Târgoviște: 74 doze, Centrul “Arlechino”: 100 doze, Centrul “Împreună vom reuși”: 20 doze¸ Centrul de vaccinare Județean nr. 2: 28), urmat de Găești (Spitalul Orășenesc: 24 doze, Centrul de vaccinare Clădire birouri: 177), Pucioasa (Spitalul Orășensc: 48, Centrul de vaccinare 2: 132), Moreni (Spitalul Municipal: 36 doze, Centrul de vaccinare 2: 47 doze efectuate), Titu (Centrul Multifuncțional: 66 doze), Fieni (Centrul de Cultură Mihai Lupescu: 42 doze), Răcari (Centrul de vaccinare: 14).

Iar pentru că vorbeam despre mediul rural, iată o situație a vaccinărilor în ziua de 3 iunie care arată că, în toate centrele de vaccinare din comunele dâmbovițene, s-au vaccinat pe jumătate număr de persoane față de mediul urban: Centrul de vaccinare Aninoasa: 42 doze efectuate; Centrul de vaccinare Cornești: 24;  Centrul de vaccinare Corbii Mari: 18, Centrul de vaccinare Băleni: 10, Centrul de vaccinare Răzvad: 10 doze, Centrul de vaccinare Dragomirești: 48, Centrul de vaccinare Gura Ocniței: 30 doze, Centrul de vaccinare Șotânga: 42 doze, Centrul de vaccinare Ghirdoveni (I.L Caragiale): 66 doze efectuate, Centrul de vaccinare Voinești 2-Secția Boli interne 2 a SJU Târgoviște: 54.

Prin medicii de familie s-au vaccinat 289 de persoane.

Totuși, în Dâmbovița, se încearcă intensificarea vaccinării anti-COVID-19, în aceste zile având loc maratoane de vaccinare la Doicești și în toate centrele din județ, cu tombolă de premii, dar și caravane de vaccinare la Vlădeni și Dărmănești.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!