Căderi de pietre pe Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase drumuri din România. Au fost instituite restricții

Publicitate

Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase drumuri din Români, întâmpină noi probleme! Consiliul Județean Prahova a anunțat, în această săptămână, că pe DJ 713 au fost raportate căderi de blocuri de stâncă și bolovani, pe anumite tronsoane de drum fiind instituite restricții de circulație.

Ca urmare a sesizărilor primite, zilele trecute, privind căderile de blocuri de stâncă şi bolovani pe DJ713, între km 2+300 şi 2+500, de pe versant, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a demarat de urgenţă procedurile de verificare şi monitorizare a fenomenului. Astfel, a fost constituită o comisie formată din reprezentanţi ai CJ Prahova, Poliţiei Sinaia, Ocolului Silvic Sinaia şi Administraţiei Parcului Natural Bucegi care s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că pe sensul către Cabana Dichiu, în afara zonei de siguranţă a drumului judeţean, versantul împădurit aparţinând Domeniului Silvic al Statului, în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, suprafaţă de teren ce aparţine Parcului Natural Bucegi, este într-un amplu proces de eroziune.

Acest fenomen, apărut după trecerea iernii, a dus la dislocarea unor bucăţi de stâncă de diverse dimensiuni, care la acest moment reprezintă un real pericol pentru siguranţa circulaţiei rutiere.  Consiliul Judeţean, în calitate de administrator al drumului, a întreprins o serie de măsuri urgente, privind instituirea unor restricţii de circulaţie şi montarea de indicatoare rutiere de avertizare a pericolului. De asemenea, i-a convocat pe reprezentaţii Direcţiei Silvice Prahova, în administrarea căreia se află versantul împădurit amintit, pentru a se stabili modul în care poate fi oprită căderea bucăţilor de stâncă pe carosabil şi, totodată, dacă poate fi stopat fenomenul de eroziune”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

În condițiile existente, turiștii sunt sfătuiți să circule cu atenție pe Transbucegi în aceste zile, din cauza pericolului căderilor de pietre.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!