Cabana Caraiman, din Bucegi, cumpărată de un român celebru! Noul proprietar dorește să o renoveze și să o reintroducă în circuitul turistic

Publicitate

Aflată în paragină de ani buni, renumita Cabană Caraiman din Munții Bucegi, are un nou proprietar! Aceasta a fost cumpărată de celebrul violonist român Alexandru Tomescu. Muzicianul și-a propus să o renoveze și să reintroducă în circuitul turistic.

Timp de 16 ani, cabana a fost deținută de un britanic, iar în 2019, acesta a scos-o la vânzare pentru aproximativ 200.000 de euro. Negocierile dintre Alexandru Tomescu și britanic pentru achiziționarea cabanei au durat ani buni, dar în final  ea a fost obținută la un preț mai mic de 200.000 de euro.

„Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general. Principala provocare pentru orice proiect legat de cabană este drumul de acces”, a precizat Alexandru Tomescu pentru Profit.ro.

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!