Ca la noi la nimeni! Legea care prevede că locuitorii din Târgoviște și Titu se pot pensiona mai devreme cu doi ani, fără penalități, nu le este încă de niciun folos oamenilor

Publicitate

Ca la noi la nimeni!

Cu toate că încă de anul trecut orașele Târgoviște și Titu au intrat pe lista localităților ai căror locuitori se pot pensiona mai devreme cu doi ani, fără penalități, acest lucru nu le este încă de niciun folos oamenilor!

Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, de la Casa Județeană de Pensii i s-a spus că nu există normele de aplicare a acestei legi.

”Vin oameni, mă sună, unii ne felicită pentru că am rezolvat o problemă destul de benefică pentru dumnealor, dar se duc la Casa de Pensii şi le spune de acolo că încă nu au apărut normele. (…) Directorul (n.n. Dorel Pantilin, directorul CJP Dâmbovița) spune că se primesc dosare pentru această pensionare anticipată, numai că nu au apărut normele. Din câte am înţeles eu necesită un soft care să delimiteze localităţile care beneficiază, în jurul celor două centre Titu şi Târgovişte”, a precizat parlamentarul social democrat într-o conferință de presă.

Conform actului normativ, persoanele care pot beneficia de această prevedere trebuie să fi locuit cel puțin 30 de ani în “zonele afectate de poluare”, la 8 km distanță, dar ”aceşti kilometri nu specifică legea de unde îi luăm, din mijlocul, din sediul agentului poluator, de la marginea oraşului respectiv, până unde ne ducem… Trebuie elaborat un astfel de soft. Înţeleg că şi în celelalte localităţi care au intrat mai devereme ca beneficiari ai acestei legi s-a procedat le fel… Dar se întârzâie fraţilor, legea trebuia să intre în vigoare din 10 decembrie 2020”, a semnalat deputatul dâmbovițean.

Potrivit domniei sale, directorul Casei de Pensii Dâmbovița a ”promis” totuși că luna aceasta se va clarifica situația aceasta şi Casa de Pensii Naţională va oferi aceste delimitări cu privire la cetăţenii care vor beneficia de aceste legi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!