Butimanu, a patra localitate din Dâmbovița care a trecut în scenariul roșu

Publicitate

O nouă localitate din județul Dâmbovița a trecut de astăzi în scenariul roșu! Este vorba de comuna Butimanu unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns 3,65 la mia de locuitori. Anunțul a fost făcut chiar de primarul comunei, Gabriel Dragnea, pe Facebook.

“Stimați cetățeni, locuitori ai comunei Butimanu,

Începând de astăzi, 20.10.2020, comuna Butimanu intră în scenariul roșu în lupta contra noului coronavirus. Aceasta înseamnă că incidența cazurilor a depășit 3 la mia de locuitori. La Butimanu, procentul este de 3,65/ 1000 de locuitori.

Care sunt măsurile imediate care se iau în cazul scenariului roșu:

-învățământul se va desfășura strict și exclusiv în mediul online; niciun copil nu va mai merge la școală sau la grădiniță;

-locuitorii vor fi obligați să poarte masca de protecție peste tot, atât în interior, cât și în exterior; Este foarte important să facem acest lucru, pentru că scenariul roșu presupune transmitere comunitară. Adică nu știm dacă fix înaintea noastră a trecut prin același loc o persoană purtătoare de SARS-Co_v-2. Dacă a tușit, strănutat sau chiar a vorbit, virusul ar putea rămâne în aer;

-este interzisă desfășurarea unor activități, cum ar fi prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare sau băuturile alcoolice și nealcoolice în restaurante și cafenele, dar și a jocurilor de noroc.

Este foarte important să vă dezinfectați frecvent, să vă spălați pe mâini și pe față cu apă și săpun, să purtați masca de protecție și să nu vă atingeți fața, nasul sau gura cu mâinile nespălate sau fără a fi fost dezinfectate în prealabil.

Momentan, programul de funcționare a primăriei este același, dar pe măsură ce lucrurile vor evolua, vom lua o decizie în acest sens. Până atunci, evitați să vă deplasați la sediul primăriei dacă nu este neapărat necesar acest lucru. Evitați orice fel de deplasări, dacă nu sunt 100% necesare. Evitați spațiile aglomerate!

Vom reveni aici cu cele mai noi informații. Dumnezeu să ne ajute, împreună vom trece cu bine peste toate!”, a transmis edilul comunei Butimanu, pe Facebook.

Alături de Butimanu, alte comune din județul Dâmbovița care se află în scenariul roșu sunt Dobra (5,66 cazuri/ 1000 de locuitori), Moțăieni (3,51 cazuri/ 1000 de locuitori) și Glodeni (3,34 cazuri/1000 de locuitori).

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!