Bursele de performanță vor crește de 5 ori, iar cele de merit vor fi dublate – anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Publicitate

În urma ședinței de Guvern care a avut loc miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că s-a stabilit refacerea calculelor pentru bursele elevilor. Astfel, începând din semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022, bursele de performanță vor crește de cinci ori, iar cele de merit vor fi dublate.

Așadar, bursele de performanță vor ajunge de la 100 la 500 de lei, iar cele de merit de la 100 la 200 de lei. Ceea ce se schimbă este, însă, și nivelul mediei elevilor. Acesta va fi ridicat de la 8,50 la 9,50, pentru obținerea burselor.

„Această hotărâre de guvern este iniţiată în baza articolului 82 din Legea Educaţiei Naţionale, care prevede obligativitatea iniţierii acestei hotărâri de guvern. Este un act de administrare care pune în aplicare o normă deja existentă, cea prevăzută la art. 82, Legea Educaţiei Naţionale, deci nu este o politică nouă. Aceste cuantumuri vor fi valabile începând cu semestrul doi al anului şcolar 2021-2022, care va începe în data de 10 ianuarie. Deci, semestrul întâi are bursele prevăzute în legea bugetului pentru anul 2021. Este vorba de o îmbinare a celor două reglementări, anul şcolar care se întinde pe doi ani calendaristici şi legea bugetului care se face în acelaşi an”, a spus Cîmpeanu, potrivit Digi24.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!