Bugetul ciuntit pune în pericol multe dintre proiectele dâmbovițene. ”Guvernanții creează premisele unui haos bugetar” spune președintele CJD

Publicitate

Bugetul ciuntit de anul acesta amână sau chiar suspendă multe dintre proiectele pe care primăriile dâmbovițene și le-au propus sau chiar le-au pornit.

În Dâmbovița, administrația județeană este la momentul în care trebuie să aprobe bugetele, să le discute cu primarii dâmbovițeni.

Dar ”după cum știți, fondurile alocate sunt insuficiente.  Proiecte care duc la dezvoltarea și modernizarea unui municipiu vor mai avea de așteptat.

Exercițiul financiar european 2021 -2027 va începe să producă efecte din 2022-2023, iar până atunci stăm la mâna unui guvern care nu face nimic pentru județul nostru.

Noi însă ne vom face treaba în continuare, așa cum am făcut-o și până acum.

Avem pregătite zeci de proiecte pentru PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), dar suntem gata și pentru alte finanțări europene. De la drumuri județene noi, investiții în sănătate, până la crearea de parcuri IT și impulsionarea turismului.

O spun încă o dată: noi suntem pregătiți, mai trebuie însă și susținerea guvernului

Dar, la cum se văd lucrurile, guvernanții creează premisele unui haos bugetar. Vor exista situații în care administrațiile publice vor fi obligate să renunțe la anumite proiecte, pentru că nu vor avea bani de cofinanțare a proiectelor pe fonduri europene”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Vă reamintim că, așa cum arăta șeful administrației județene luna trecută, Dâmbovița a solicitat peste 500 milioane lei și a primit 146 de milioane lei prin Legea bugetului de stat, iar ”pentru funcționare, asigurarea cofinanțărilor pentru proiectele europene sau guvernamentale, pentru PJDL, din partea Guvernului, prin Legea bugetului, județul a primit mai puțin cu 75% față de nevoile pe care le avem la nivelul județului. Adică primim doar 25% din ce avem nevoie”, declara președintele CJD în luna februarie. Merită amintit și că niciunul dintre amendamentele social democraților la proiectul legii bugetului nu a trecut.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!