An bugetar dificil în Dâmbovița. Care sunt cele mai importante proiecte ale județului

An bugetar dificil în județul Dâmbovița, însă, cu toate acestea, conducerea administrației județene caută să construiască bugetul Consiliului Județean în așa fel încât să fie acoperite domeniile cheie, iar 2021 să fie un an al investițiilor și al dezvoltării.

Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, ”nevoile județului sunt uriașe comparativ cu resursele bugetare, însă repartizarea bine gândită și transparentă a fondurilor sunt elemente care vor duce, în final, la o dezvoltare unitară și echilibrată a județului nostru. Trebuie să facem față unui an al provocărilor din punct de vedere financiar, însă dezvoltarea tuturor localităților este prioritară”.

Pentru anul acesta axele prioritare vor fi: sănătatea, infrastructura, administrația, antreprenoriatul, turismul, mediul și sportul.

Astfel, până la adoptarea bugetului județean, pentru o cât mai bună informare a dâmbovițenilor, Corneliu Ștefan va prezenta unele dintre cele mai importante proiecte.

Pentru început acestea sunt:

SĂNĂTATE: Extinderea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște; Construirea de la zero a unui ambulatoriu de specialitate; Extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean și achiziționarea unui angiograf.

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ: Peste 50 de km inele de centură pentru Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești, Răcari și Titu; Modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711și DJ 101B; Construire pod peste râul Ialomița și reabilitare drum de legătură DN71 – DJ714 – DJ713; Reabilitarea DJ714, variantă ocolitoare a lacului Bolboci; Reabilitare și modernizare DJ 712 Pucioasa-Brănești-Vulcana Pandele – Șotânga; Reabilitare și modernizare DJ 720C Ocnița – Gura Ocniței;  Reabilitare și modernizare DJ 720A Gura Ocniței – Bucșani – Dobra – Finta – Cornești.

REȚELE APĂ ȘI CANALIZARE: ”Cel mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița cu o valoare de 322.000.000 euro – “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa”, a precizat președintele CJD.

ADMINISTRAȚIE: Proiectul Județean de Dezvoltare Locală prin care, doar anul acesta, se vor investi în județul Dâmbovița 45.000.000 de lei; Digitalizarea primăriilor dâmbovițene și a Consiliului Județean Dâmbovița.

ANTREPRENORIAT: Înființare Parc IT.

TURISM: Telegondola urbană Curtea Domnească- Mănăstirea Dealu; Reabilitarea și introducerea în circuitul turistic național a fostei Școli de Cavalerie; Continuarea lucrărilor de reabilitare și protejare a monumentelor istorice din Curtea Domnească din Târgoviște; Studiu de fezabilitate pentru viitoarea stațiune de interes național Peștera-Padina.

MEDIU: Implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor.

SPORT: Susținerea financiară a echipei de fotbal Chindia Târgoviște; Înființare baze sportive în fiecare localitate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!