“Briliantul”din poarta Chindiei Târgoviște, Marian Aioani, propus la prima reprezentativă a României de Helmuth Duckadam

Marian Aioani, portarul Chindiei Târgoviște, ar putea face pasul la echipa națională de seniori în viitorul apropiat. “Briliantul” din echipa dâmbovițeană a fost propus la prima reprezentativă de Helmuth Duckadam.

După retragerea lui Ciprian Tătărușanu, fostul mare portar și câștigător al Cupei Campionilor Europeni, crede că lupta pentru postul de titular în poarta României seva da între Ionuț Radu (Inter), Andrei Vlad (FCSB) și Marian Aioani (21 ani).

“România are și alți portari de valoare. După părerea mea numărul unu la națională trebuie să fie acum Ionuț Rdau. Apoi, imediat după el,  vine Andrei Vlad. Nu e deloc tânăr. E portarul cu cea mai mare experiență internațională, a jucat și pentru FCSB în Europa, joacă titular la tineret. Ei doi trebuie să apere pentru România și l-aș pune acolo și pe puștiul de la Târgoviște, Aioani”, a menționat “Eroul de la Sevilla”.

Aprecierile făcute de Duckdam l-au bucurat foarte mult pe portarul Chindiei. “Ciprian Tătărușanu a avut o carieră frumoasă, el a fost unul dintre liderii naționalei. A avut evoluții bune, era unul dintre cei constanți jucători. Domnul Duckadam a spus asta, înseamnă că evoluțiile mele din ultimul timp au fost unele bune și mai înseamnă că sunt apreciat pentru ceea ce fac. Am un psihic foarte puternic, asta cred că e principala mea calitate. Restul sunt calități pe care toți portarii trebuie să le aibă”, a precizat Aioani într-o intervenție la Digi Sport.

Interesant este și faptul că toți cei trei portari pe care îi propune Duckadam la naționala mare – Radu, Vlad, Aioani – toți sunt dâmbovițeni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!