Bogdan Rodeanu, vicepreședintele Comisiei de Apărare: “România devine zonă de impact direct în fața agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei”

Publicitate

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu, a declarat că în acest moment conflictul militar asumat de Federația Rusă este prezent la granițele României, ceea ce reprezintă o amenințare directă la graniță.

“România devine zonă de impact direct în fața agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Prezența sporită a NATO și în Marea Neagră e inevitabilă.

În ultimele ore, navele rusești prezente la Marea Neagră au ocupat Insula Șerpilor. Toți cei 13 polițiști de frontieră ucraineni, care păzeau acest obiectiv, au fost uciși. Nu s-au predat.

Conflictul militar asumat de Federația Rusă este prezent la granițele României, în linie de contact cu zona economică și proximitate pe platforma continentală a țărmului țării noastre.

Realitatea este evidentă: o țară membră NATO este amenințată direct, la graniță”, a declarat Bogdan Rodeanu, potrivit antena3.ro.

De asemenea, acesta a spus că în astfel de condiții este nevoie de colaborarea mai multor forțe pentru ca siguranța României la granițe să fie asigurată:

“Este nevoie de un mecanism de consultare între aliaţi, de asigurarea de forțe maritime și navale NATO, în condițiile în care securitatea României este amenințată. Este nevoie de forțe sporite aliate la Marea Neagră. Se va decide azi.

România este o ţară membră NATO și UE şi nu numai că își asumă gestionarea potențialei crize umanitare a refugiaților, dar susține direct cel mai important efort concentrat al Aliaților în sudul Flancului Estic al Europei.

Germania, Italia, Ungaria și Cipru s-au opus excluderii Rusiei din Sistemul interbancar internațional de plăți (SWIFT), măsură considerată una dintre cele mai dure sancțiuni financiar-economice care pot fi aplicate Rusiei.

Datorită efectelor puternice imediate ale acestei măsuri, Statele Unite au evitat să o includă în primul pachet de sancțiuni aplicate Rusiei, iar utilizarea ei a fost menținută ca măsură progresivă de constrângere”, a adăugat Bogdan Rodeanu, potrivit antena3.ro .

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!