Bogdan Olteanu, fost viceguvernator BNR, s-a predat la IPJ Dâmbovița pentru a fi încarcerat, după condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare

Publicitate

Bogdan Olteanu, fostul președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat definitiv, joi, la 5 ani de închisoare cu executare, potrivit portalului Curții de Apel București.

Fostul viceguvernator BNR s-a predat, astăzi, la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, după această condamnare. Acesta urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Mărgineni.

“La data de 29octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Mandatul a fost emis de Tribunalul București, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută de art. 291 din Codul Penal.

Acesta urmează să fie încarcerat, în vederea executării pedepsei”, se arată într-o informare IPJ Dâmbovița.

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Bogdan Olteanu la 5 ani de închisoare ci executare în dosarul în care e acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu pentru intervenții în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

În primă instanță, Tribunalul București îl condamnase pe Olteanu la 7 ani, dar la apel fostul viceguvernator BNR a obținut o reducere de pedeapsă.

Din pedeapsă se va scădea perioada în care Olteanu a petrecut-o în arest preventiv sau la domiciliu, între 29 iulie și 20 octombrie 2016.

Judecătorii au menținut decizia de confiscare a sumei de un milion de euro de la fostul lider PNL, reprezentând suma traficată.

Acesta a fost acuzat de către procurorii DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru intervenții la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu, jurnalist cu afaceri în Deltă, ca guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deținea funcția de președinte al Camerei Deputaților. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihaiu a fost numit în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv și serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului și la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explica DNA la trimiterea în judecată.

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vântu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta îți desfășura activitatea în sediul PNL.

Sursă foto: Digi FM 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!