Biserica Mânăstirii Viforâta va fi resfințită duminică, 30 octombrie

Publicitate

La sfârsitul săptămânii, duminică, 30 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși slujba de resfințire a bisericii Mânăstirii Viforâta, ctitorie voievodală din anul 1530, în prezența unor oficialități naționale, județene și locale, cu participarea unui mare număr de credincioși.

Resfințirea bisericii mânăstirii, cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sf. Mare Mucenic Gheorghe, are loc după ce, în perioada anilor 2015-2022, la inițiativa și sub îndrumarea Înaltpreasfinţiei Sale, s-au întreprins importante lucrări de consolidare și restaurare a întregului ansamblu arhitectonic, a bisericii și a chiliilor, modernizarea trapezei, a bucătăriei și a salonului brâncovenesc (stăreția), sistematizarea și amenajarea curții interioare, precum și modernizarea muzeului mânăstirii.

Credincioşii sunt invitați  să participe la acest important eveniment duhovnicesc al Eparhiei noastre, începând cu ora 07.00 și menționăm că toți, bărbați și femei, se vor putea închina în sfântul altar.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!