Bilanțul negru al sinuciderilor, supus atenției de Ziua mondială pentru prevenirea suicidului

Publicitate

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului este marcată, an de an, la data de 10 septembrie, de Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, cu susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Scopul acestei zile este de a aduce în atenţia publică importanţa prevenirii suicidului.

Evenimentele prilejuite de marcarea acestei zile reunesc, în prezent, peste 300 de activităţi în circa 70 de ţări ale lumii, inclusiv România, printre acestea numărându-se manifestări educaţionale sau comemorative, briefing-uri de presă şi conferinţe, dar şi mediatizare pe reţelele de sociale, notează site-ul www.who.int, citat de Agerpres.

Potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Suicidului, iasp.info, peste 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an, ceea ce înseamnă că la fiecare 40 de secunde are loc un act suicidar. Anual, suicidul reprezintă una dintre primele 20 de cauze de mortalitate la nivel global, pentru toate categoriile de vârstă. La fiecare suicid, numărul persoanelor care încearcă sau se gândesc să comită un astfel de act este de 25 de ori mai mare, ajungându-se astfel la o cifră de peste 108 milioane de persoane afectate în fiecare an de comportamentul suicidar, fie ele victime directe, aparţinători sau prieteni. Şi toate acestea se petrec în pofida faptului că suicidul poate fi prevenit.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!