Bilanțul din minivacanță: Polițiștii au dat peste 750 de amenzi în valoare totală 222.395 de lei

Publicitate

Cu prilejul minivacanței de Ziua Națională a României și Sărbătoarea Sfântului Andrei, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, în cadrul misiunilor desfășurate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea comiterii unor infracțiuni, reducerea riscului rutier și combaterea faptelor antisociale, au fost angrenați 793 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, fiind organizate 32 de acțiuni punctuale.

Pe parcursul minivacanței, au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

În cele patru zile, polițiștii de la ordine publică au fost solicitați să intervină la 149 de evenimente, dintre care 101 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Polițiștii au fost sesizați și cu privire la săvârșirea a 88 de infracțiuni, dintre care 29 au fost infracțiuni contra persoanei și 33 contra patrimoniului.

Totodată, în această perioadă, polițiștii rutieri au avut o prezență activă pe principalele drumuri, în special în zonele tranzitate către stațiunile montane, unde au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea circulației și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori care pun în pericol siguranța participanților la trafic.

Astfel, pentru încălcările de la normele legale, au fost aplicate 762 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală se ridică la 222.395 de lei.

De asemenea, pentru abaterile de la regulile de circulație pe drumurile publice, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare și reținute 47 de permise de conducere, 26 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei de viteză și 3 pentru consumul de băuturi alcoolice.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni se află la datorie, siguranța comunității fiind obiectivul principal al forțelor de ordine.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!