Bilanț la Consiliul Județean Dâmbovița. Cu un buget cu 40% mai mic, proiecte de peste un miliard de euro

Publicitate

Consiliul Județean Dâmbovița, la ora bilanțului!

După un an extrem de dificil, afectat și de pandemia de COVID-19, dar și de un buget aproape înjumătățit, totuși, președintele CJD, Corneliu Ștefan, și echipa administrativă au reușit să pornească sau să finalizeze investiții importante și, de asemenea, să pregătească documentația pentru proiecte de viitor.

”2021 a fost un an deloc uşor, un an cu provocări, un an în care munca echipei Consiliului Judeţean Dâmboviţa cred că s-a văzut în fiecare comunitate locală. Anul 2021 a fost pentru administraţia locală un an cu un buget mai mic cu 40% faţă de anul 2020, iar proiectele noastre, pe care le-am promovat în numele Consiliului Judeţean, au pus bazele dezvoltării judeţului nostru şi am transmis un mesaj foarte clar de la începutul mandatului, că vrem să dezvoltăm judeţul Dâmboviţa unitar”, a declarat șeful administrației județene.

Potrivit domniei sale, anul acesta au fost inițiate și aprobate în CJD proiecte cu o valoare de peste un miliard de euro, peste 4,7 miliarde de lei.

Pentru 2022 se au în vedere investiții și cu fonduri naționale, dar și cu fonduri europene.

Iată cele mai importante proiecte ale administrației județene și stadiul acestora, prezentate de președintele CJD, cu mențiunea că suma care se dorește a fi atrasă începând din 2022 pentru județ depășește 1 miliard de euro.

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ

Inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște – Lungimea totală a traseului este de 15,28 km, iar valoarea estimată este de 𝟕𝟐𝟕.𝟒𝟑𝟑.𝟖𝟏𝟏,𝟕𝟐 𝐥𝐞𝐢.

Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni – Acest drum are o lungime de 15,13 km, iar investiția se va ridica la 𝟕𝟖𝟐.𝟐𝟏𝟕.𝟕𝟏𝟖,𝟎𝟕 𝐥𝐞𝐢.

Inel de centură pentru Găești – Un traseu de 4,5 km și cu valoare estimată de 𝟕𝟓.𝟔𝟎𝟎.𝟐𝟓𝟐 𝐥𝐞𝐢.

Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin modernizarea DJ 712 Pucioasa – Brăneşti – Vulcana Pandele – Şotânga – Târgovişte, DJ 720 C Gura Ocniţei – Ocniţa şi DJ 720 A Gura Ocniţei – Adânca – Bucşani – Mărceşti – Finta – Postârnacu – DN 1A. Lungimea totală a traseului este de aproximativ 60 km, iar ca valoare se ridică la 𝟐𝟒𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.

În sectorul Sănătate:

Construire Ambulatoriu de specialitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Proiectul are o valoare de peste 𝟏𝟖.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.

Extinderea, modernizarea și reabilitarea Unității Primiri Urgențe a SJUT – Valoarea totală a proiectului, care urmărește crearea unei secții de primiri urgențe cu spații generoase și dotate cu aparatură de ultimă generație, se ridică la peste 𝟖.𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎, 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞, 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟔 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐢.

Un alt obiectiv important în ceea ce privește sănătatea este și extinderea Secției de Cardiologie a SJUT și achiziționarea unui angiograf. Suma estimată pentru implementarea proiectului este de aproximativ 𝟐.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨. – Proiectul se află în faza de licitație pe platforma de achiziții publice.

”Vom avea un județ mult mai curat prin colectarea selectivă a deșeurilor menajere și datorită stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor pe care o vom construi la Șotânga. Proiectul, pe care îl vom depune anul viitor, are o valoare de aproximativ 𝟖𝟖.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 – 𝟒𝟑𝟓.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢, iar acum suntem în faza finală a studiului de fezabilitate”, a mai precizat Corneliu Ștefan.

Pe de altă parte, anul acesta a fost dat startul unor proiecte importante pentru județ, din care amintim:

Implementarea celui mai mare proiect cu fonduri europene din județul nostru: proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în valoare de peste 𝟮.𝟮𝟮𝟱.𝟱𝟳𝟯.𝟮𝟰𝟱,𝟵𝟲 𝗹𝗲𝗶 𝘀𝗮𝘂 𝟰𝟰𝟵.𝟴𝟳𝟰.𝟯𝟭𝟵 𝗲𝘂𝗿𝗼, cu beneficiari finali peste 250 de mii de dâmbovițeni.

Anul acesta, a fost semnat contractul prin care, din 2022, deșeurile menajere vor fi colectate de la fiecare casă și din fiecare cartier din județul nostru – Contractul, semnat pentru o perioadă de 8 ani, are o valoare de peste 𝟑𝟓𝟑.𝟒𝟔𝟕.𝟎𝟑𝟐,𝟓 𝐥𝐞𝐢.

În 2021, au fost prevăzute sume substanțiale pentru finanțarea a 61 de obiective (modernizări de drumuri și dispensare, până la reabilitări de centre civice, pasaje și poduri) în 41 de localități dâmbovițene. Pentru asigurarea fondurilor necesare implementării programului, suma aprobată de către Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2021, este de 𝟓𝟖.𝟓𝟓𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.

”Prin toate investițiile și proiectele demarate sau finanțate în 2021 am pus bazele dezvoltării județului nostru și am transmis un mesaj foarte clar: Dâmbovița este un județ în care se poate investi cu încredere, iar toți pașii făcuți sunt gândiți pentru dezvoltarea unitară a județului”, a concluzionat președintele CJD.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!