Bilanț IPJ: A crescut numărul accidentelor grave în județul Dâmbovița!

Foto: Arhivă
Publicitate

Numărul accidentelor rutiere a crescut simțitor în 2023 în județul Dâmbovița în ultimul an. De asemenea, numărul persoanelor decedate în cadrul evenimentelor rutiere este mai mic în comparație cu anul 2022. În scădere a fost și numărul răniților în urma accidentelor de circulație.

Potrivit unui bilanț efectuat de Inspectoratul de Poliție Județean numărul accidentelor grave înregistrează o creștere cu 1,01% față de anul precedent, numărul persoanelor decedate a scăzut cu 15,49%, comparativ cu anul precedent, numărul persoanelor rănite grav înregistrează o creștere cu 2,81% față de anul precedent, iar numărul răniților ușor a scăzut cu 11,11% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În cazul accidentelor rutiere ușoare se înregistrează o creștere cu 1,03% față de anul 2022, iar numărul persoanelor rănite ușor înregistrează o creștere de 4,92% față perioada similară a anului trecut.

După cum sunt evidențiate statistic, cauzele accidentelor produse în județul Dâmbovița nu pot fi imputate doar unei categorii de participanți la trafic, cele mai multe dintre evenimentele rutiere având la bază abaterile comise de către bicicliști (98 de accidente ușoare, 9 accidente grave), neacordarea de prioritate vehiculelor (81 de accidente ușoare, 11 grave), abaterile pietonilor (67 de accidente ușoare, 23 de accidente grave), viteza (67 de accidente ușoare şi 21 grave) şi neacordare prioritate de trecere pietoni (48 de accidente grave şi 12 accidente rutiere uşoare).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!