Bibliotecari din Dâmbovița, pentru al doilea an consecutiv, la ateliere de educație media

Publicitate

Pentru al doilea an consecutiv, bibliotecari din județul Dâmbovița vor participa la un atelier de educație media!

Acesta va avea loc pe 18 septembrie și este organizat de Asociația One World Romania în parteneriat cu centrul de resurse și educație media Mediawise Society.

„Inițiativa face un pas asumat pentru a crește competențele de analiză critică a imaginii ale publicului larg, cu filmul documentar ca material didactic. Totodată, proiectul reprezintă un efort de lungă durată de a îmbogăți activitatea bibliotecilor rurale, județene, municipale sau de cartier, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Documentarele din program, disponibile pentru proiecții până în decembrie, sunt producții românești: „Apropierea”, „Casa cu păpuși”, „Lemn”, „Vulturii din Țaga”, plus un calup Sahia Vintage, toate fiind puse la dispoziție cu sprijinul proiectului partener KineDok.

Proiectul se derulează în două etape: în perioada iulie – septembrie au loc atelierele de educație media prin film documentar destinate bibliotecarilor. Cu îndrumarea formatorilor, participanții vor aplica apoi cunoștințele dobândite pentru a organiza proiecții de film și dezbateri pentru publicul bibliotecilor lor, în etapa a doua a proiectului (septembrie – noiembrie).

Pornind de la programa deja elaborată, trainerii au dezvoltat un suport de curs care își propune să le arate bibliotecarilor potențialul filmului documentar ca instrument media de dezbatere pe teme despre drepturile omului. Anul trecut, în urma cursurilor, cei 65 de bibliotecari participanți au organizat 85 de evenimente independente, găzduite de 48 de biblioteci, pentru publicul de toate vârstele.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!