Belgia și Franța trimit soldați în România, în contextul războiului din Ucraina

Publicitate

Belgia a luat decizia de a disloca 300 de soldați în România, în contextul invaziei rusești în Ucraina, țară vecină cu România!

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, astăzi, o discuţie cu premierul belgian, Alexander De Croo, pe tema situaţiei din Ucraina, context în care i-a mulţumit pentru decizia Belgiei de a disloca 300 de soldaţi în România.

”Am discutat cu premierul Belgiei, Alexander De Croo, despre coordonarea în continuare a acţiunilor noastre ca parteneri UE şi NATO pentru a răspunde agresiunii militare brutale a Rusiei în Ucraina. I-am mulţumit premierului De Croo pentru decizia ţării sale de a disloca 300 de soldaţi în România”, a scris astăzi Klaus Iohannis, pe Twitter.

Și Franța a anunțat accelerarea desfășurării în România a unor unităţi militare franceze, aparţinând batalionului considerat a fi vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), pentru a arma un grup tactic interarme compus din aproximativ 500 de militari.

Ambasada Franţei în România arată că elementele precursoare au sosit de sâmbătă şi sunt consolidate începând de luni.

”Noua situaţie creată în urma agresiunii ruseşti asupra Ucrainei face mai necesară ca oricând exprimarea solidarităţii între europeni, în beneficiul celor mai expuşi dintre aliaţii noştri şi membrii UE. Franţa răspunde aşteptărilor privind securitatea Europei. Franţa a decis, astfel, să îşi intensifice contribuţia la reasigurarea flancului estic al Alianţei şi al Uniunii Europene, prin măsuri de non-escaladare şi mijloace adaptate, proporţionale şi reactive”, a arătat misiunea diplomatică.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!