Belarus s-ar putea alătura Rusiei în războiul din Ucraina! “Va fi o tragedie istorică!”

Publicitate

Belarus s-ar putea alătura Rusiei pentru a înfrânge armata ucraineană, care încă mai face față cu brio după mai multe zile de atacuri militare puternice. The Kyiv Independent anunță că este probabil ca o aeronavă Ilyushin Il-76 să transporte parașutiști belaruși care urmează să fie dislocați la Kiev sau Jytomyr, pentru a-i ajuta pe ruși, scrie observatornews.ro.

Aceste informații au începând să se răspândească începând din 27 februarie, atunci când armata rusă a început să aibă nevoie de sprijin pentru a învinge mai repede Kievul.

Informațiile nu a putut fi verificate, dar există și alte fapte care scot în evidență activitățile militare din Belarus. În acest scop a fost lansată o campanie media, în special de către mass-media din opoziție din Belarus, pentru a avertiza împotriva implicării Belarusului în război. În cadrul acestui demers, fostul comandant in Belarus Valeriy Sakhashik, într-un mesaj video, a îndemnat toți parașutiștii belaruși să nu se supună ordinelor ilegale care i-ar arunca într-un război împotriva unei națiuni prietene, scrie sursa citată.

De asemenea, din perspectiva consilierului prezidențial al Ucrainei Oleksiy Arestovici, implicarea Belarusului ar fi un factor de escaladare, deși nu ar avea un efect dramatic în război. Lukașenko ar putea invada regiunile de nord-vest ale Ucrainei asupra cărora Rusia nu se concentrează în prezent, scrie observatornews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!