Bătrânii de la Centrul din Pătroaia Deal, colindați de deținuții Penitenciarului Găești

Publicitate

În atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, joi, 21 decembrie, Penitenciarul Găești a organizat o activitate socială ce a avut ca scop cultivarea unui comportament bazat pe empatie și generozitate prin oferirea de suport emoțional persoanelor vârstnice.

În acest sens, nouă persoane private de libertate au beneficiat de o vizită în comunitate la Centrul de Îngrijire Persoane de vârsta a III-a din localitatea dâmbovițeană Pătroaia Deal. Sub coordonarea preotului unității Marian Oană, deținuții au susținut un program de colinde specifice sărbătorilor de iarnă.

Cu această ocazie, s-a organizat și o strângere de fonduri, din care au fost achiziționate fructe de sezon, dulciuri și produse de igienă pentru beneficiarii centrului.

Demersul a adus un răspuns pozitiv, atât din partea comunității, cât și din partea persoanelor private de libertate, care au dat dovadă de implicare afectivă, dovedind respect și compasiune față de persoanele vulnerabile din comunitate.

Activitatea s-a încheiat cu vizita la așezământul monahal „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, situat în imediata apropiere a centrului anterior menționat, unde au interpretat colinde tradiționale românești.

Atmosfera plină de emoție a demonstrat că, în pofida circumstanțelor individuale, spiritul umanitar poate trece dincolo de orice obstacol și prejudecată, reușind să aducă împreună oameni din medii diferit.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!