Bătrân arestat în fața unui supermarket după ce a refuzat termoscanarea

Publicitate

Scene incredibile au putut fi văzute, în această săptămână, în fața unui supermarket Kaufland din București.

Mai mulți polițiști s-au luptat cu un vârstnic până au reușit să-l încătușeze. Bătrânul provocase un scandal în fața magazinului pentru că a refuzat să-i fie măsurată temperatura, astfel că nu i-a fost permis accesul în interiorul acestuia.

Bărbatul a fost încătușat de mai mulți oameni ai legii, în fața supermarketului din cartierul Ferentari, se arată într-un videoclip urcat pe You Tube. Pe imagini se observă cum bărbatul este pus pe capota mașinii de poliție de trei polițiști, în timp ce lumea strigă la ei să-l lase în pace. Între timp, a doua mașină de poliție sosește la fața locului, iar toți agenții au reușit să-l trântească la pământ pe bărbat.

Poliția capitalei a transmis, joi după-amiază, o serie de precizări după scandalul din fața supermarketului.

“La data de 19 martie a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femei, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea. Persoanele au refuzat sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în îndeplinirea obligațiilor de serviciu”.

Kaufland a precizat public că lucrurile au stat chiar așa

„Bună, tuturor. În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin al cumpărături. Referitor la incidentul de acum două zile, acesta a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist.

Vă confirmăm că agenţii de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităţilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate şi nerespectare a legii.

Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile”, a fost mesajul adresat de Kaufland.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!