Bătălie tot mai crâncenă pentru funcția de prefect în Dâmbovița! Cei de la USR PLUS se află în pole-position pentru acest scaun

Publicitate

O bătălie tot mai crâncenă se dă în aceste zile între liberali și cei de la USR PLUS pentru persoana care va deține funcția de prefect al județului Dâmbovița.

Până în momentul de față nu se cunoaște care dintre cele două partide își va pune reprezentantul în această funcție. O decizie în acest sens ar putea fi luată la sfârșitul acestei săptămâni.

Un lucru cert ar fi  faptul doar că USR PLUS se află în pole-position pentru a prelua această funcție. Reprezentanții acestei alianțe au și trei propuneri pentru scaunul de prefect, după cum urmează: Dan Mărgărit (USR Târgoviște) , Marius Calomfirescu (USR Dâmbovița) și Andra Fermuș (USR Pucioasa).

De partea cealaltă, dacă funcția va fi păstrată tot de PNL, se va merge în continuare pe varianta Aurelian Popa, actualul prefect al județului.

Mai mult de atât, există și un scenariu cu doi subprefecți în Dâmbovița, dacă funcția va rămâne în continuare a Partidului Național Liberal: unul să fie din partea PNL, iar celălalt să fie desemnat de alianța USR PLUS.

Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban a anunțat că PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR PLUS -14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR – 5 prefecți și 10 subprefecți.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!