Bătaie de joc din partea autorităților române! Testele de salivă distribuite în școli nu sunt pe lista Comisiei Europene!

Publicitate

Cele aproximativ 6,5 milioane de teste rapide de salivă distribuite în școli, achiziționate de DSU nu apar pe lista Comisiei Europene. Astfel, se pare că statul a cheltuit inutil 10 milioane de euro pentru cumpărarea acestora, scrie Observatorulph.ro.

Testele rapide au venit cu probleme încă de la început, căci acestea o dată ce au ajuns în unitățile de învățământ i-au pus la muncă pe profesorii care au trebuit să le asambleze.  Apoi, a căzut în sarcina părinților să-și testeze copiii acasă.

În documentul Comisiei Europene se menționează că ”testele rapide antigen  care se bazează exclusiv pe materiale de prelevare, altele decât probele nazale, orofaringiene și/sau nazofaringiene (de exemplu, saliva, spută, sânge și/sau fecale), nu sunt incluse în lista comună a UE a testelor antigenice”, potrivit Observatorulph.ro.

În campania distribuirii testelor rapide a fost inclus și ministrul Sănătății și al Educației, care s-au și filmat în încercarea penibilă de a arăta cât de simplă este testarea, în urmă cu aproximativ o lună de zile.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!