Baschet: Trei jucătoare de la CSM Târgoviște, convocate în naționala României

Publicitate

Federația Română de baschet a anunțat, ieri, lotul convocat de selecționerul Ayhan Avci pentru ultima fereastră a calificărilor la Campionatul European din vara acestui an. Conducerea tehnică a convocat 12 jucătoare din Liga Națională, care se vor prezenta sub “tricolor” în data de 29 ianuarie.

În prima reprezentativă a țării au fost selecționate și trei jucătoare de la CSM Târgoviște. Componentele CSM-ului care au fost convocate în naționala României sunt: Gabriela Irimia, Alexandra Ghiță și Evelina Petrof (18 ani). Pentru ultima jucătoare, aceasta este prima convocare la acțiunile echipei naționale de senioare.

Lotul României pentru această acțiune următoarele jucătoare: Ioana Ghizilă, Nicolett Orban (ambele Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Alina Podar, Carla Popescu (ambele CSM Satu Mare), Evelina Petrof, Alexandra Ghiță, Gabriela Irimia (toate CSm Târgoviște), Paloma Cucu (CSM Alexandria), Romina Filip, Anca Șipos (ambele Agronomia București), Ecaterina Armanu (FCC Baschet Arad), Paula Lenart (KSE Târgu Secuiesc).

După două zile de pregătire în Capitală, pe 31 ianuarie, nouă din cele douăsprezece sportive se vor deplasa în hub-ul FIBA de la Istanbul, acolo unde li se vor alătura “stranierele”Elisabeth Pavel (UMCS Lublin – Polonia), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne – Franța) și Ashley Walker (Ormanspor – Turcia).

Ținând cont de riscurile provocate de pandemia de Covid-19, sau de unele accidentări, staff-ul tehnic al echipei naționale a înscris pe lista FIBA și a trimis invitații și pentru alte jucătoare, acestea urmând să efectueze testările RT-PCR tot pe 26 si 29 ianuarie. Oricare dintre ele poate fi convocată în orice moment, în condițiile în care intervin probleme medicale în efectiv: Tunde Kilin (CSM Satu Mare), Kincso Kelemen (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe), Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca), Marta Fodor (FCC Baschet Arad) și Dora Ardelean (FCC Baschet Arad).

România întâlnește Cehia pe 4 februarie și Italia pe 6 februarie. Naționala României  și-a compromis șansele de calificare după înfrângerile din luna noiembrie, fiind ultimele în grupă. Belgia, Serbia și Suedia au obținut deja biletele pentru turneul final, unde sunt calificate din oficiu gazdele Franța și Spania.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!