Bărbații ucraineni cu vârsta între 18 și 60 de ani nu mai au voie să părăsească țara! Președintele Zelenski a ordonat mobilizare militară generală

Publicitate

Teroarea pare să se fi instalat în Ucraina. Armata rusă arată că este necruțătoare și se află foarte aproape de a intra în capitala Ucrainei. În această dimineață Kievul a fost atacat cu rachete de croazieră și balistice, iar în centrul celui mai mare oraș ucrainean au fost auzite două explozii puternice, potrivit CNN.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ordonat de joi după-amiază o mobilizare militară generală. Acesta a impus ca bărbații ucraineni între 18 și 60 de ani să nu mai pot părăsi țara. Într-un comunicat oficial al ministerului de Interne se arată că o dată cu introducerea legii marțiale în Ucraina, plecarea din țară a bărbaților care fac parte din categoria 18-60 de ani este interzisă.

“Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale”, precizează comunicatul oficial emis de ministerul de interne ucrainean.

Președintele Zelenski a întrerupt şi relaţiile diplomatice cu Rusia, ca urmare a agresiunii de pe teritoriul ucrainean. Preşedintele ucrainean a semnat un decret de mobilizare generală pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!