Bărbați din Dâmbovița, prinși de polițiști după ce au braconat iepuri. Niciunul dintre ei nu deținea autorizație de vânătoare

Publicitate

Doi bărbați din comuna Corbii Mari, de 47 și 55 de ani, au fost prinși de polițiști după ce au braconat doi iepuri.

Aceștia au fost depistați la întoarcerea spre casă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui control de rutină.  În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbații nu dețineau autorizație de vânătoare eliberată în condițiile legii.

În portbagajul autoturismului, polițiștii au descoperit două animale decedate din specia iepure. Totodată, în mașină au mai fost descoperite o armă de vânătoare, muniție, lanterne, o cameră portabilă cu termoviziune și un obiect ascuțit-tăietor. Pentru continuarea cercetărilor, bunurile și autoturismul au fost indisponibilizate.

De asemenea, bărbatul de 47 de ani a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind dispusă și anularea dreptului de port și folosire a armelor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind efectuate cercetări pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!