Banii pentru naveta elevilor nu se regăsesc în proiectul rectificării bugetare. Elevi din trei asociații au protestat la Ministerul Finanțelor: ”Cel mai nașpa prim ministru”

Publicitate

Mai mulţi elevi s-au adunat marți într-un protest în faţa Ministerului Finanţelor, nemulțumiți că, în proiectul rectificării bugetare, nu sunt asigurate sumele necesare pentru gratuitatea transportului de la și către școli.

La proteste au participat membri de la Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov. Ei au anunţat că doresc să tragă ”un semnal de alarmă cu privire la neincluderea în proiectul de rectificare bugetară a sumelor necesare pentru asigurarea gratuităţii elevilor la transport, în ciuda promisiunilor premierului Florin-Vasile Cîţu în acest sens”.

Tinerii au scandat în faţa Ministerului de Finanţe au scandat: “Vrem transport!”, ”Cel mai nașpa prim ministru”, “Ne-aţi promis transport!”, “Daţi bani la buget!, “Primim ignoranţă”, “Fără transport avem viitorul mort!” şi au afişat pancarte pe care scria “Vă bateţi joc de tot ce înseamnă educaţie şi apoi vă miraţi că plecăm cu prima ocazie afară!”, “Noi de la sate ce facem, rămânem cu opt clase?”.

Tot marți, la Târgoviște, primarul Cristian Stan a anunțat, într-o conferință de presă, că suma pe care guvernul Cîțu o alocă unui elev care face 10 km de navetă este infimă, 1,25 lei, bani care nu sunt suficienți pentru a acoperi transportul copiilor.

”Pe zona de transport public, de gratuitate pentru elevi, pentru că ştiţi că de un an şi ceva Guvernul a uitat să emită normele legale în baza cărora să se poate deconta acest transport. Au rămas pe situația aceea cu suspendarea cursurilor în şcoli şi nu i-a mai interesat, după reluarea cursurilor, să reglementeze în vreun fel transportul gratuit pentru elevi. În cele din urmă Guvernul a emis un act normativ, a emis şi un ordin în baza căruia cel puţin teoretic există posibilitatea decontării transportului pentru elevi.

Ştiţi cât este valoarea unei călătorii pentru un elev care vine de la 10 km de Târgovişte? 1,25 lei, atât consideră Guvernul României că merită un elev care face naveta cu autobuzul de la 10 km de Târgovişte! Sigur, vom vedea şi modalitatea în care se va face această decontare. Eu m-am uitat în ultima rectificare bugetară şi nu prea am văzut sumele acestea”, a declarat astăzi primarul de la Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!