Băleni: Autovehicul confiscat de Garda de Mediu. Șoferul depozita ilegal deșeuri

Publicitate

O acțiune a Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița efectuată, joi, pe raza localității Băleni, s-a încheiat  cu o amendă drastică și confiscarea unui autovehicul. Comisarii au identificat o persoană care depozita ilegal deșeuri într-o anumită zonă din localitate.

Cum nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor, persoana surprinsă a fost amendată cu 30 000 de lei, dar totodată a fost dispusă și măsura confiscării tractorului cu remorcă, utilaj cu care s-a realizat transportul deșeurilor.

“În data de 20.05.2021, o echipă a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița în timp ce efectua verificări privind stadiul implementării unor măsuri impuse, a identificat un tractor cu remorcă transportând deșeuri în amestec în localitatea Băleni. Acesta a fost surprins în momentul în care încerca să le abandoneze.

Persoana care nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30000 lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.

Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/ valorificarea deșeurilor”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!