Bacalaureatul ar putea cuprinde două probe de limbă străină. Anunțul făcut de ministrul Educației

2
Publicitate

Bacalaureatul ar putea deveni și mai complicat pentru elevii care termină liceul în următorii ani! Programa examenului ar putea cuprinde două probe de limbă străină și nu una cum este acum. Ministrul Educației a transmis că până în 2027, absolvenții de liceu să poată da la Bacalaureat o probă și la a doua limbă străină.

“Este foarte important, alături de competenţele digitale, să susţinem aceste competenţe de comunicare în limbi străine şi acest lucru se va face exact în acest moment în care lucrăm la pachetul legislativ pentru operaţionalizarea Proiectului “România Educat㔺i vom vedea în ce măsură putem să introducem aceste competenţe pentru cea de-a doua limbă încă înainte de primul bacalaureat care ar putea să se organizeze începând cu anul 2027 dacă pachetul legislativ va intra în vigoare începând cu septembrie 2023”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, potrivit Agerpres. 

În România,  2,2 milioane de elevi studiază limba engleză, 1,2 milioane de elevi învață limba franceză, iar aproape 200.000 de elevi, limba germană.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!