Avocatul Adrian Cuculis: Concedierea pentru refuzul vaccinării este ilegală

Publicitate

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre ceea ce trebuie să facă o persoană dacă îi este impus la locul de muncă să se vaccineze sau dacă se ajunge chiar până la concediere. Acesta spune că există deja anumite “indicații” din partea unor angajatori sau poate a apropiaților, sfaturi de a face vaccinul pentru a nu exista probleme la locul de muncă, scrie Dcnews.ro. 

Sfatul avocatului pentru situațiile în care cineva nu mai este primit la locul de muncă pe motiv că nu a făcut vaccinul este acela ca respectiva persoană fie să își desfășoare activitatea în mod normal, fie să aibă martori în cazul în care nu este lăsat să intre în incinta respectivă.

“Dacă, la un moment dat, s-ar ajunge ca o decizie de concediere să stipuleze aşa ceva, este ilegală şi poate fi uşor contestată în instanţa de judecată. Întotdeauna, angajatorul trebuie să ia nişte măsuri de protecție la locul de muncă şi trebuie făcută medicina muncii şi nişte protecţii sporite, mai ales că suntem în pandemie”, a spus acesta potrivit Dcnews.ro. 

De asemenea, avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre situațiile în care la locul de muncă se face o falsă restructurare, spunându-se că se poate elimina un anumit loc de muncă dintr-o companie pe motiv că nu mai este necesar, însă motivul este altul, în acest caz, probabil și refuzul vaccinării.

“Nu înseamnă că, dacă astăzi considerăm că în cadrul unei companii nu mai este necesar un anumit loc de muncă şi peste două săptămâni se reînfiinţează acel loc de muncă şi un alt coleg sau o persoană din exterior reocupă funcţia de pe care noi am plecat, acea desfacere a contractului de muncă este legală. Angajatul trebuie să urmărească , în condiţiile în care trecem printr-o asemenea experiență, dacă nu cumva acel loc de muncă a fost reînfiinţat la un interval scurt de timp după ce a plecat. Poate să conteste acea decizie de desfacere a contractului de muncă”, a declarat acesta, conform Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!