Avion rusesc de luptă Sukhoi Su-27, doborât! Pod aruncat în aer, ucrainieii rezistă eroic. “Ne apărăm singuri”

3
Publicitate

Deşi poate mulţi credeau că Rusia va reuşi să ajungă la Kiev rapid şi fără să i se opună prea mare rezistenţă, ucrainienii par să reziste eroic. În ciuda faptului că sunt depăşiţi numeric, dar şi ca forţă şi tehnică militară, reuşesc să producă pagube uriaşe pentru armata rusă.

Forţele Ucrainei au reuşit să doboare un avion de luptă Sukhoi Su-27 în apropiere de Kiev şi au aruncat în aer un pod pentru a opri avansarea unei coloane de tancuri dinspre nordul ţării. De asemenea, au distrus mai multe tancuri şi blindate, în atacuri cu drone şi cu rachete Javelin. “Avionul inamic a fost doborât de antiaeriana ucraineană şi a căzut lângă un imobil situat pe strada Koşiţa 7, cartierul Darniţk”, a scris, pe Telegram, consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Gheraşcenko.

Preşedintele Ucrainei cere ajutorul liderilor europeni şi nu numai, pe care îi acuză că privesc de la distanţă şi că nu intervin. ”Rusia va trebui să discute cu noi mai devreme sau mai târziu despre cum să pună capăt ostilităților și să oprească această invazie. Cu cât mai repede va începe această conversație, cu atât mai mici vor fi pierderile Rusiei. Ne apărăm singuri statul. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii ne privesc de la distanță.”

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!