Avioanele au avut cu 89% mai puțini pasageri în februarie decât în aceeași perioadă a anului trecut! Certificatele de vaccinare pot salva situația!

Publicitate

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni a declarat că numărul de persoane care circulau cu avionul a scăzut considerabil, cu peste 80% în luna februarie a acestui an, în comparație cu aceeași lună a anului trecut, scrie Dcnews.ro. 

Despre această situație îngrijorătoare a vorbit pilotul Cezar Osiceanu, spunând că:

“Există următoarea problemă. În principiu, în 2020, faţă de 2019, 90 la sută din numărul zborurilor zilnice la nivel global au căzut. Din 100.000 de zboruri zilnice, mai erau doar 10.000. În aviaţie, luna februarie este cea mai proastă, pentru că se circulă cel mai puţin. În luna februarie, într-adevăr, din cauza restricţiilor de peste tot, s-a înregistrat această scădere. Dar de multe ori se face confuzie între numărul de avioane care au zburat şi numărul de pasageri înregistraţi”, a declarat Cezar Osiceanu pentru Dcnews.ro.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni a estimat că abia în anul 2024 traficul aerian va ajunge să aibă același număr de pasageri pe care i-a avut înainte de criza generată de pandemie. Cezar Osiceanu a menționat că aceste estimări nu pot fi considerate realiste sau mai puțin realiste, pentru că cifrele pot varia foarte mult de la o perioadă la alta, potrivit sursei citate.

IATA a anunțat că va fi lansat pe o platformă Apple, în luna aprilie, un permis de călătorie digital unde să să fie centralizate rezultatele testelor Covid-19 și certificatele de vaccinare. Astfel se urmărește ca numărul de pasageri din avioane să crească treptat din ce în ce mai mult. Însă, pilotul Cesar Osiceanu a declarat că nu este în totalitate de acord cu acestă strategie:

“În primul rând, e o problemă de drept. Pentru că un astfel de document implică încălcarea unor drepturi ale omului, printre care restrângerea dreptului de circulaţie. Pe de altă parte, se pun mai multe întrebări: cine face acel document, cine îl eliberează, unde e valabil, cine îl recunoaşte?”, a declarat acesta, potrivit Dcnews.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!