Avertismentul președintelui Germaniei, despre efectele economice ale războiului din Ucraina. “Ce este mai greu încă nu a venit”

Publicitate

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a vorbit despre consecințele actualei crize din Ucraina, spunând că ceea ce este cu adevărat greu pentru populație încă nici nu s-a întâmplat.

„Vor veni zile grele. Şi trebuie să fim dispuşi să le înfruntăm dacă nu dorim ca solidaritatea să rămână doar vorbe. Şi purul adevăr este că ce este mai greu încă nu a venit”, a spus acesta, potrivit gândul.ro.

De asemenea, Germania începuse să se distanțeze în ultimii ani de Rusia pentru a nu mai fi dependentă energetic. Cu toate acestea, ministrul german al economiei, Robert Habeck, a avertizat că acest proces va fi îndelungat şi Germania nu-şi poate permite un embargou asupra importurilor energetice din Rusia, cerut de unii oficiali americani şi europeni, scrie sursa citată.

Pentru a estompa criza care deja a început să se instaureze în lume, Statele Unite vor livra Europei anul acesta o cantitate suplimentară de gaze naturale lichefiate (GNL) echivalentă cu un volum de 15 miliarde de metri cubi, cu obiectivul de a ajunge în timp la 50 de miliarde de metri cubi pe an. Cu toate acestea, volumul nu va putea substitui importurile europene din Rusia de circa 155 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, potrivit gândul.ro.

Pe lângă toate acestea, vor urma și perioade cu crize alimentare importante, care vor afecta Europa foarte mult. Alimentele de bază se vor scumpi în continuare, iar oamenii vor face față din ce în ce mai greu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!