Avertismentul managerului Spitalului de la Găești: “Toți medicii tineri care îmi cer sfaturi vor să plece. Situația pe termen lung e mai gravă decât ce vedeți acum”

Publicitate

Managerul Spitalului Orășenesc Găești avertizează noua conducere a Ministerului Sănătății cu privire la faptul că aceasta trebuie să fie mult mai atentă cu medicii tinerii pentru că aceștia sunt tentanți de posibilitatea de a emigra în orice moment, în căutarea de condiții mai bune.

Doctorul Laurențiu Belușică îndeamnă noul ministru al Sănătății să treacă la măsuri rapide în ceea ce privește resursa umană de sănătate. Acesta a transmis Ioanei Mihăilă să ceară soluții urgente de la echipe multidisciplinare de medici, farmaciști, economiști, sociologi sau psihologi, fiindcă situația pe termen lung e mai gravă decât se vede acum.

“Ba da, doamna doctor, putem face mici lucruri care să folosească mai bine resursa umană din sănătate. Dacă așteptăm 11 ani și nu schimbăm nimic e tot degeaba.

Toți tinerii care îmi cer sfaturi vor să plece. Situația pe termen lung e mai gravă decât ce vedeți acum.

Cereți unei echipe multidisciplinare de medici, farmaciști, economiști, sociologi, psihologi să vă dea soluții! Dați primarilor baza legală să facă locuințe de serviciu unifamiliale și o să vedeți ce se întâmplă. Multe idei.

O să reușiți și o să rămâneți în istorie. Desigur, o să fie și măsuri care o ă doară, dar măcar temporar le puteți lua. Doar să nu-l puneți pe dr. Raed Arafat șeful comisiei că eșuați lamentabil”, a transmis medicul Laurențiu Belușică pe pagina sa de Facebook.

Noul ministru al Sănătății a explicat, zilele trecute, că situația de la terapia intensivă pentru bolnavii de COVID-19 nu ține numai de numărul de paturi, ci și de personalul medical care trebuie pregătit corespunzător ca să trateze pacienții. Ioana Mihăilă a transmis că va încuraja și mai mult universitățile pentru, într-o întâlnire pe care o va avea săptămâna viitoare, dar a repetat că problemele cu pregătirea personalului vor putea fi rezolvate doar pe termen mediu și lung.

“Așa cum a discutat și ministrul anterior, problema nu este legată doar de numărul de paturi, ci și de echipele de medici și asistente medicale pregătite să trateze corespunzător pacienții din secțiile de terapie intensivă…Durează 11 ani să pregătim un medic cu anii de facultate și cu cei 5 ani de rezidențiat, în medie. Este evident că nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici pe o lună pe alta și nici chiar de pe un an pe altul”, a precizat ministrul Sănătății.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!