Avertismentul managerului de la Spitalul Orășenesc Găești: “ Că vreți, că nu vreți ducem un război pe care l-am pierdut. Acum luptăm la baionetă”

Publicitate

Managerul Spitalului Orășenesc Găești a lansat un avertisment dur, pe o rețea de socializare, la începutul acestei săptămâni, după ce cazurile de Covid au explodat mai mult ca niciodată în țara noastră.

Totodată, medicul face un apel către pacienții pozitivi cu Covid care nu depind de oxigen. Aceștia dacă primesc de la medicul curant recomandarea de a se trata la domiciliu să urmeze acest sfat pentru a lăsa un loc liber în spital unui pacient Covid pozitiv care necesită oxigen.

La Spitalul Orășenesc Găești vor ajunge în curând zece reductoare, după un ajutor primit de la directorul Spitalului Județean Dâmbovița.

“Că vreți, că nu vreți ducem un război pe care l-am pierdut. Acum luptăm la baionetă. Om cu om, centimetru cu centimetru. Azi (nr. luni) am obținut o victorie, nu se mai cer paturi, ci locuri cu oxigen. Mulțumesc directorului Spitalului Județean Dâmbovița, care ne-a ajutat cu zece reductoare.

Acum fac apel către pacienții Covid pozitivi care nu depind de oxigen, dacă primesc de la medicul curant recomandarea de a se trata la domiciliu să urmeze acest sfat pentru a lăsa un loc liber unui pacient Covid pozitiv care necesită oxigen.

Astfel, dacă medicul vă recomandă să mergeți să vă tratați acasă urmăriți să respectați cumulativ în totalitate următoarele criterii:

-să respectați criteriile epidemiologice de protecție a celor din jur;

-să locuiți la mai puțin de 50 km de spital suport Covid;

-să nu locuiți singuri;

-să nu supravegheați singuri copiii;

-să aveți acces la telefon și mașină.

Încă ceva, vă rog să tratați cu respect sursa de oxigen alocată. Azi (nr. luni), la vizită, am văzut un pacient care și-a scos masca, a lăsat sursa deschisă și își făcea ordine în noptieră. Deci, vă rog, cineva poate avea nevoie de acel oxigen”, a transmis medicul Laurențiu Belușică.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!