Avertismentul lui Raed Arafat pentru firme: Se poate ajunge întreruperea activității, ca urmare a infectării angajaților, dacă nu sunt respectate regulile de protecție

Publicitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a arătat extrem de preocupat de faptul că numărul de cazuri de coronavirus a crescut foarte în primele zile din noul an. 

Raed Arafat a avertizat, cu ocazia anunțării noilor hotărâri, că dacă regulile de protecție nu sunt respectate cu strictețe firmele vor avea mult de suferit în acest sens. 

Unul din lucrurile grave ale acestei variante nu este numai un eventual impact pe sistemul sanitar – este impactul ei pe sectorul economic, care deja se vede în mai multe ţări. Şi anume, închide activităţi economice, prin îmbolnăvire în masă a personalului şi trimiterea lor la izolare, la domiciliu. Dacă colegii într-un birou nu poartă mască şi unul este infectat şi stau opt ore împreună, fără mască, la sfârşitul zilei sunt toţi infectaţi şi s-ar putea ca peste două zile să fie toţi trimişi la izolare şi biroul respectiv s-a închis. Acelaşi lucru într-un restaurant, acelaşi lucru într-un magazin”, a spus Raed Arafat, potrivit alba24.ro

De asemenea, Raed Arafat a ținut să sublinieze acest aspect al respectării tuturor regulilor, astfel încât firmele să nu-și întrerupă activitatea din cauza personalului aflat în izolare.

„Această prevedere permite administratorilor infrastructurilor critice să emită nişte decizii în interiorul structurilor lor, în care să impună şi testare, şi măşti FFP2 în zonele aglomerate. Asta înseamnă birouri cu mai multe persoane, locuri în care se discută, săli de şedinţă. Una din infrastructurile critice este centrala nucleară, de exemplu. Nu îşi permite centrala nucleară să piardă oamenii în izolare şi să rămână fără ingineri şi fără personal, dacă se infectează mai mulţi deodată şi dacă trebuie să meargă în izolare, chiar şi la domiciliu”, a mai spus șeful DSU, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!