Aventură, adrenalină și provocare la Șotânga! Etapa a 5-a a Campionatului Național de Off Road va debuta vineri, 9 septembrie

Publicitate

Etapa a 5-a a Campionatului Național de Off Road va debuta vineri, 9 septembrie, la Șotânga, în Dâmbovița, și se va încheia duminică, 11 septembrie.

Etapa de la Șotânga, organizată de clubul CORB44, este deja de tradiție, iar acum, în 2022, aceasta a ajuns la a 9-a ediție. Competiția se desfășoară sub egida Ministerului Sportului (M.S.), al Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și al Comisiei Naționale de Off Road.

Vor fi șase clase consacrate și bătălii aprige, de la Standard la Extrem, iar o veste excelentă pentru iubitorii adrenalinei este că la etapa de la Șotânga va fi reluat și Trialul, suspendat pe perioada restricțiilor impuse de pandemia de Covid. Duminică, 11 septembrie, Campionatul de TRIAL va fi din nou proba super specială pentru sportivii aflați la Start, dar și atracție pentru locuitorii din Dâmbovița.

Startul oficial al “DeWALT Challenge Days 2022” va fi dat vineri dimineața, la Sotanga și, specific CORB44, acesta va fi dat concomitent pentru mai multe clase. După start, echipajul fiecărei clase își va urma traseul specific.

Organizatorii dau asigurări că traseele pentru cele 6 clase sunt frumoase și pline de aventură, fiecare zi urmând a fi o nouă provocare pentru echipaje.

Traseele vor avea între 60 și 80 km lungime și vor fi diferențiate ca grad de dificultate, în funcție de categoria de participare.

Va fi formatul clasic al unei etape de campionat cu două zile de Trophy și una de Trial, iar la final, festivitatea de premiere.

Startul și finișul sunt comune pentru toate clasele Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și chiar Hobby. Toate vor avea loc în locul deja binecunoscut: Șotânga, Dâmbovița.

La clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat acestei clase, în timp ce la Challenge sportivii vor parcurge un traseu ușor diferit, mai greu dar cu același numar de kilometri.

Concurenții claselor Open si SSV (Side by Side) vor avea un traseu comun de aproximativ 65 km/zilnic.

La clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi.

Clasa Hobby este categoria pentru cei care vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off Road. Participanții acestei clase vor avea de parcurs zilnic un traseu aproximativ de 80 km.

”Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.

La probă sunt acceptate însă doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT. Sportivii clasei Hobby vor avea de parcurs un traseu special în care vor trebui să găsească selfie point-urile pregătite de organizatori pentru ei, dar și un trial în care să-și poată etala abilitățile într-un mediu controlat. Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road”, mai arată organizatorii.

La etapa de la Șotânga va fi premiat și echipajul care dă dovadă de team spirit/fair play.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseele și orarul competițional pentru a păstra factorul de siguranță cât mai ridicat pentru concurenți.

Sponsorii etapei sunt: DeWALT, Euronautica International, Nokian Tyres by Vianor, Skullcandy, Yakima, H2O Shop, Karcher, Farmec, Gerovital, Matra Systems, BeautyOne, Kangaroo Winch, OffRoad Mania,  GTC Auto, Nexxon, Farmacia Hapiens & Casadei.

Iar parteneri: Primăria Târgoviște, Primăria Sotânga, Consiliul Județean Dâmbovița, Romsilva  Dâmbovița, Ministerul Mediului și Pădurilor, Regia Națională a Pădurilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Dâmbovița, Jandarmeria Dâmbovița și Direcția Județeană de Poliție Circulație Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!