Autorizații pentru securitate la incendiu în toate unitățile de învățământ din Târgoviște, ultima – în curs de obținere

Publicitate

Municipiul Târgoviște este pe cale să devină singurul municipiu reședință de județ din România unde sunt obținute autorizații pentru securitate la incendiu la toate unitățile de învățământ care necesită acest lucru!

Investițiile în securitatea și siguranța copiilor și a personalului didactic și nedidactic au fost și sunt prioritare pentru actuala administrație.

Astfel, începând cu anul 2018, au fost obținute 14 autorizații pentru securitate la incendiu la unitățile de învățământ din oraș, la acest moment fiind în curs de obținere autorizația și la ultima școală care mai are nevoie.

S-a investit în detectoare de fum, detectoare de căldură, centrale de incendiu, uși rezistente la foc, sisteme de automatizare la ferestre, butoane de panică, sirene interioare, sirene exterioare, gospodării de apă, reprezintă numai câteva dintre componentele instalațiilor care vizează securitatea la incendiu, realizate fie ca parte a unor investiții mai ample de reabilitare a unităților de învățământ, în special pe fonduri europene, fie în cadrul unor proiecte separate având ca obiect tocmai obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu.

Aceste informații au fost transmise de primarul municipiului Târgoviște, care a amintit și de incidentul din 13 martie, când a izbucnit un incendiu la secretariatul Colegiului Economic ”Ion Ghica”, din fericire, tocmai datorită acestor sisteme, acesta neavând urmări: ”Datorită faptului că școala avea funcționale toate sistemele aferente securității la incendiu, alarma anti-incendiu s-a declanșat, a fost primită alerta la dispeceratul Poliției Locale, fiind anunțat imediat Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Basarab I». Pompierii au ajuns în câteva minute, incendiul fiind lichidat rapid, iar pagubele materiale sunt nesemnificative. Vă asigur ca siguranța copiilor reprezintă o prioritate absolută pentru administrația locală târgovișteană, iar programul de investiții fără precedent care vizează infrastructura școlară, iată că oferă și rezultate pe măsură”, a mai declarat edilul Târgoviștei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!