Autoritățile grecești laudă intervenția pompierilor români: “Par că sunt de pe altă planetă”

Publicitate

Pompierii români care au plecat în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor care macină de zile bune țara, au fost lăudați de autoritățile grecești, fiindu-le admirate inițiativele, curajul și spiritul de echipă. Peste 100 de români din diferite părți ale țării au plecat în insulele grecești pentru a da o mână de ajutor.

Presa din Grecia vuiește de laude la adresa pompierilor noștri, care se luptă exemplar cu flăcările. Ba chiar s-a menționat că românii “Par că sunt de pe altă planetă”, atât de repede și de perfecționist acționează.

„Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru localizarea incendiilor. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă şi, cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile”, spun grecii despre activitatea pompierilor români, potrivit Adevărul.ro.

De asemenea, se menționează în presă că echipa românească este „cea mai puternică forţă care soseşte dintr-o ţară europeană”, potrivit Adevărul.ro. Acest lucru nu poate decât să mulțumească statul român și să-l facă să se mândrească cu adevărații eroi care ne reprezintă țara în situații atât de critice.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!