Aurel Meiroșu – despre locurile din România în care se utilizează semnătura electronică: “toţi notarii din România au semnătură electronică de cel puţin 7-8 ani”

Publicitate

Aurel Meiroșu, managerul de dezvoltare afaceri al companiei certSIGN, a vorbit despre locurile din România unde semnătura electronică este frecvent utilizată, dar și despre notorietatea pe care a prins-o această procedură în ultimii ani.

Acesta a menționat că medicii de familie, medicii specialiști și, de altfel, toate persoanele care lucrează în zona medicală și au legătură cu CNAS au semnătură digitală, pe care o folosesc fie când e vorba de o rețetă, fie când scriu anumite trimiteri, fiind vorba despre un sistem deja matur, potrivit Dcnews.ro. 

De asemenea, toți notarii din România, spune Aurel Meiroșu, au semnătură digitală de 7-8 ani, așadar nu este un sistem străin de țara noastră.

“Aş privi cumva piaţa din două perspective: avem serviciile de e-guvernarea care sunt deja mature. Aici vorbim despre depunerea declaraţiilor la ANAF – care se întâmplă de aproximativ zece ani. Lucrurile au evoluat etapizat. Avem zona de achiziţii publice, tot ceea ce înseamnă documentaţie pe această zonă – fostul SEAP, actualul SICAP, se semnează electronic.”, a spus managerul de dezvoltare afaceri al companiei certSIGN, conform Dcnews.ro. 

Aurel Meiroșu a vorbit despre semnătura electronică și în timpul conferinței „Responsabilitatea socială a universităților din România” din 21 mai:

„Acest regulament propune o serie de servicii de încredere, printre care și această semnătură electronică (…) care are valoare de semnătură olograf. Dacă ar fi să facem analogia cu ce se întâmplă în viața de zi cu zi cu semnătura olograf, limita este cerul. Poți replica absolut orice proces, nu contează industria, care vizează toate aspectele economiei, toate industriile, zona privată, zona publică, nu avem o rețetă anume pentru una dintre aceste verticale”, a spus acesta potrivit Dcnews.ro. 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!