Au tăiat în carne vie! Polițiștii, jandarmii și comisarii Gărzii de Mediu au confiscat peste 10 tone de deșeuri feroase și au aplicat amenzi substanțiale în cadrul acțiunii de la Bălteni

Publicitate

Peste 200 de polițiști, jandarmi și comisari de la Garda de Mediu au participat, joi, la o acțiune în satul Bălteni, comuna Conțești, la o acțiune în cadrul campaniei “Curățăm România”. Pe durata acțiunii, forțele mobilizate au tăiat în carne vie, confiscând tone de deșeuri feroase și aplicând amenzi substanțiale colectorilor de fier vechi, în valoare de 60.000 de lei.

Totodată, în urma descinderilor în forță care au avut loc, zeci de familii au fost debranșate de la rețeaua electrică din cauza ilegalităților comise. De asemenea, pentru furturi de curent au fost întocmite și două dosare penale.

“La data de 14 aprilie 2022, 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu 22 de comisari de al Garda de Mediu și 90 de jandarmi, au organizat o acțiune în cadrul campaniei “Curățăm România”.

În urma activităților desfășurate, a fost dispusă măsura confiscării a 12 tone de de deșeuri feroase, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002.

De asemenea, au fost debranșate 19 instalații de la rețeaua electrică și au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de executare sau folosire de instalații clandestine, în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.

Reamintim, că obiectivul activității a constat în prevenirea poluării mediului înconjurător și sancționarea persoanelor identificate că nu respectă normele legale în vigoare, prin dezmembrarea și incendierea elementelor de caroserie ale autovehiculelor”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Controalele au fost efectuate la 12 agenți economici, care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase/neferoase, din comuna Conțești, sat Bălteni, județul Dâmbovița.

De asemenea, activitatea a vizat identificarea persoanelor care sunt racordate ilegal la rețeaua de energie electrică, la controale participând reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice.

Activitățile desfășurate au fost derulate sub autoritatea Instituției Prefectului Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!