Au intrat în vigoare noile reguli! Masca de protecție este obligatorie peste tot!

Publicitate

Începând de astăzi, 8 ianuarie, au intrat în vigoare noile reguli, care urmare a prelungirii stării de alertă. Astfel, masca de protecție este de astăzi obligatorie în toate spațiile publice. O noutate este că măștile din materiale textile sunt interzise, iar persoanele care vor purta o astfel de protecție vor fi amendate.

De la portul măștii sunt exceptate următoarele categorii de persoane: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare dintre celelalte persoane din public, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de solicitante de muncă (temperature ridicate, umiditate crescută etc) sau activități sportive, scrie cotidianul.ro.

De asemenea, se mențin măsurile în vigoare referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Participarea persoanelor este permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

De la această regulă sunt exceptați operatorii economici a căror activitate de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase, unde este permisă participarea până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, scrie cotidianul.ro.

Acești operatori economici sunt restricționați la 30% din capacitatea maximă a spațiului în situația în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Aceeași măsură se aplică și în ceea ce privește activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!