Au început evaluările naționale la clasa a II-a. Vor urma cele la clasele a IV-a și a VI-a

Publicitate

Au debutat evaluările naționale la finalul clasei a II-a, urmează cele la clasele a IV-a și a VI-a! Potrivit calendarului de administrare a evaluării naționale, marți, 7 mai, au avut loc probele scrise la limba română și limba maternă, nefiind cazul în județul Dâmbovița. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai.

Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Cumulat, la nivel național, se estimează participarea a peste 550.000 de elevi.

Testele vor fi evaluate de cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!