Au fost finalizate procedurile legale pentru autorizarea şi funcţionarea adăpostului de câini de la Moreni

Publicitate

Primăria municipiului Moreni a anunțat că au fost finalizate toate procedurile legale pentru autorizarea şi funcţionarea adăpostului public de câini.

În acest sens, scris sursa citată – „au fost aduse modificări la adăpostul de câini, astfel încât să se încadreze în normele prevăzute de legislaţie, au fost angajaţi cu contract medic şi asistent veterinar, a fost achiziţionată maşină pentru transportul câinilor, a fost specializat personalul care va strânge câinii şi au fost achiziţionate toate echipamentele necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii”.

În perioada următoare, vor avea loc acţiuni punctuale de strângere a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Moreni şi campanii publice pentru încurajarea adopţiei exemplarelor aflate în adăpostul public.

Toate acţiunile care vor fi întreprinse se vor baza pe respectarea legislaţiei în domeniu şi vor avea ca scop reducerea numărului de câini aflaţi liberi pe domeniul public în vederea eficientizării gestionării problemei câinilor comunitari din localitate.

Primăria Moreni face apel la cetăţeni să sprijine acţiunile administraţiei publice locale de strângere a câinilor comunitari şi de a preîntâmpina abandonul acestora.

De asemenea, administrația morenară susține că este deschisă pentru orice colaborare cu organizaţiile non-guvernamentale, astfel încât în localitate să nu mai existe câini abandonaţi pe domeniul public.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!