Au fost aprobate studiile de prefezabilitate pentru alte două inele de centură în Dâmbovița. Fiecare dintre cele două proiecte are valori de peste 700 milioane lei

Publicitate

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a venit cu vești importante pentru județ de la CNAIR!

Au fost aprobate studiile de prefezabilitate pentru Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și al șoselelor de centură pentru Pucioasa și Fieni.

Importanța vitală a acestor proiecte a fost astăzi susținută cu argumente în fața membrilor Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de președintele CJD alături de proiectanții celor două studii de prefezabilitate și de colegii din Consiliul Județean Dâmbovița

”Argumentele noastre și capacitatea administrației județene de a implementa cele două proiecte au dus la aprobarea celor două studii de către Comisia Tehnică a CNAIR.

Acesta este încă un pas extrem de important, pot spune istoric, pentru dezvoltarea județului nostru și pentru crearea celor mai bune condiții de trafic pentru toți dâmbovițenii, dar și pentru cei care ne tranzitează județul. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la CNAIR marchează trecerea la cealaltă etapă de pregătire, respectiv elaborarea studiilor de fezabilitate.

Vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor membrilor Comisiei Tehnice a CNAIR pentru că au înțeles necesitatea realizării acestor două inele de centură, dar și pentru deschidere și dialogul constructiv pe care l-am avut în toată această perioadă.

Impactul economic al acestor două drumuri de centură va fi unul uriaș. Creăm toate condițiile pentru noi investiții, scoatem în afara localităților traficul greu și, la fel de important, vom circula în siguranță pe cele două noi tronsoane de drum”, a precizat președintele CJD.

Caracteristicile tehnice pentru cele două proiecte sunt:

Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște

 Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vom  avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.).

Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni:

 Acest drum are o lungime 15,13 km. Și aici sunt prevăzute 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

Drumul de ocolire a celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.

 Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!