Au fost activate noile cabinete pentru imunizarea cu vaccinul Astra Zeneca. Patru sunt în Dâmbovița, iar programarea a început astăzi

FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, "COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only" and a medical syringe are seen in front of a displayed AstraZeneca logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo
Publicitate

Astăzi, 10 februarie, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, anunță Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În cele 180 de cabinete din toată ţara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi, iar programarea pentru AstraZeneca începe astăzi şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie.

Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităţilor medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Ca element de noutate, pentru buna desfăşurare a activităţii de vaccinare, programarea se va realiza în acelaşi cabinet atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel, la 56 de zile.

Vă reamintim modalitățile de programare:

  1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparţinător
  2. Prin intermediul medicului de familie/curant
  3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25
  4. Prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială de la nivelul primăriilor

Dintre cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca, patru sunt în Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!