Au debutat lucrările la cel mai mare parc din Târgoviște. Va fi realizat din bani europeni

Publicitate

Astăzi au debutat lucrările la proiectul celui mai mare parc ce va fi construit în municipiul Târgoviște, raportat la ultimii 50 de ani!

Potrivit primarului Cristian Stan, ”în cadrul investiției cu titlul «Reconversia și refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere», pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete”.

De asemenea, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bară de tracțiune, cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Pentru cei mici, va fi construit și un minipoligon, unde copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!