Au debutat lucrările de modernizare la Grădinița nr. 11 din Priseaca. Alte 11 unități de învățământ din Târgoviște vor fi reabilitate

Publicitate

O altă unitate de învățământ a intrat în reabilitare și administrația municipală de la Târgoviște dă startul unui alt amplu program de modernizare a infrastructurii educaționale târgoviștene!

După cum știți, în anii trecuți, au fost modernizate și reabilitate, dotate și eficientizate energetic, multe unități de învățământ de la creșe, grădinițe, școli, toate fiind acum transformate în totalitate și oferind condiții europene de studiu.

Acum au debutat lucrările de execuție care vizează renovarea energetică a Grădiniței nr. 11, din cartierul Priseaca!

„Unitatea de învățământ va face obiectul unui proiect în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, prin care întreg imobilul va fi termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice etc.”, a declarat primarul municipiului, Cristian Daniel Stan.

Finanțarea a fost obținută de Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență.

Iar asta nu este tot. În perioada imediat următoare vor debuta lucrările de reabilitare care vizează Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” și Grădinița nr. 2, contractele de execuție fiind deja semnate!

Totodată, Școlile Gimnaziale „Vasile Cârlova” și „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești”, Liceele „Voievodul Mircea”, „Constantin Brâncoveanu” și „I.H. Rădulescu”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, precum și grădinițele 1, 3 și 14 vor face obiectul unor ample investiții, care sunt în acest moment fie în stadiul de proiectare, fie la momentul obținerii autorizațiilor de construcție.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!